Meer dan 40 Europese landen

AA-team biedt pechhulp in meer dan veertig Europese landen en op de AA-team alarmcentrale spreekt men Nederlands. Wereldwijde hulp behoort ook tot de mogelijkheden, hiervoor is een samenwerking aangegaan met de AvD (Automobilclub von Deutschland). Hun werkwijze sluit naadloos aan bij die van AA-team. Het klantenbelang staat voorop (denken en handelen vanuit de gedachte van de klant). Kwaliteitsbewaking, een snelle opname van de telefoon, een korte aanrijdtijd naar de locatie van het gestrande voertuig en een ruime keuze uit vervangend vervoer. Pechhulp Europa gaat in 25 kilometer over de Nederlandse landsgrens. Europahulp aangeboden door autobedrijven is standaard een vakantiepakket voor particulier gebruik, voor zakelijk gebruik Europa gelden andere voorwaarden.

Vervangend vervoer

In de meeste Europese landen zijn er tijdens de zomervakantie Nederlandse auto’s beschikbaar, met- en zonder trekhaak. Indien deze niet voorradig zijn, zal een buitenlandse verhuurder bijna altijd om een creditcard vragen. Hier hebben wij als alarmcentrale geen invloed op. Indien u niet over een creditcard beschikt dan kan het voorkomen dat u een treinreis aangeboden krijgt als vervangend vervoer. De leeftijd van de bestuurder en/of de ingangsdatum van de rijbevoegdheid kan eveneens van invloed zijn op het wel of niet verstrekken van een huurauto en/of een verhoging van de verzekeringspremie. Ook hier hebben wij als alarmcentrale geen invloed op.

Wanneer vervangend vervoer?

Heeft u 'vervangend vervoer' in uw pakket dan doen onze medewerkers altijd hun uiterste best om voor u het juiste vervangende vervoer in te zetten, echter houdt rekening met het feit dat het niet vanzelfsprekend is dat er bij pech direct een vervangende (gelijkwaardige) auto wordt ingezet. Wees daarop voorbereid en lees dit aandachtig.

Allereerst staat het begrip vervangend vervoer niet alleen één op één voor een vervangende (gelijkwaardige) auto. Het staat onder andere ook voor taxi, openbaar vervoer, vliegreis, fiets of meerijden met de bergingswagen en wordt in eerste instantie ingezet als middel om na een pechgeval thuis of naar bestemming te komen. Hoe, welke categorie en wanneer is afhankelijk van welke voorwaarden onze contractant in uw abonnement heeft opgenomen. Er zijn namelijk ook abonnementen zonder vervangend vervoer, of alleen vergoeding van een treinkaartje en er zijn abonnementen met juist extra dagen vervangende auto. Heeft u pechhulp via een auto- of leasebedrijf dan bieden zij veelal een gratis of goedkope mogelijkheid voor extra dagen vervangende auto tijdens de duur van de reparatie.

Als pechhulpverlener hebben wij dus diverse mogelijkheden om vervangend vervoer in te zetten en in geval van de inzet van een huurauto kunt u normaliter door middel van bijbetalingen een hogere categorie auto huren dan dat onze contractant in zijn voorwaarden heeft opgenomen.

 • Rijbewijs: Elke autoverhuurder controleert of de rechthebbende bestuurde een geldig (Nederlands) rijbewijs bij zich heeft en kan tonen. Heeft deze geen rijbewijs bij zich dan kan er geen huurauto ingezet worden. De alarmcentrale zal dan de alternatieven bespreken met de bestuurder.
 • Leeftijd bestuurder: De verhuurder kan een minimale leeftijdsgrens hanteren met als gevolg dat er geen huurauto ingezet mag worden. 
 • Creditcard: In het buitenland wordt nauwelijks nog een auto verhuurd zonder dat de bestuurder fysiek een creditcard aan de verhuurbalie kan tonen. Geen creditcard, geen auto is meer regel dan uitzondering. Soms kan de pechauto als borg dienen zodat lokaal toch nog een auto gehuurd kan worden bij de berger c.q. autobedrijf, maar dan mag de auto meestal niet de grens over.
 • Borg via creditcard: Internationale autoverhuurders reserveren altijd de borg altijd van de creditcard van de bestuurder. De creditcard en bestuurder dienen fysiek aanwezig te zijn om de auto in ontvangst te nemen. Pas als de auto ingeleverd is vindt de verrekening plaats. Kopieën of borg in geld wordt niet geaccepteerd.
 • Nederlandse huurauto: In veel grote Europese vakantieplaatsen staan Nederlandse huurauto's klaar die ingezet kunnen worden zonder creditcard. In sommige gevallen is het mogelijk om binnen 2 weken een Nederlandse huurauto te bezorgen in combinatie met het ophalen van de pechauto, dit kan een oplossing zijn voor personen die aan het begin van de vakantie autopech hebben gehad.
 • Trekhaak/dakdrager: Auto's uitgerust met trekhaak en of dakdrager zijn niet altijd voorradig op elk uitgifte punt van (inter)nationale verhuurders waardoor het voor kan komen dat de levertijd langer, of de afstand verder is dan verwacht of dat u de reis op korte termijn alleen maar kunt vervolgen met een voertuig die niet aan de gewenste vereisten voldoet. Wanneer er in de abonnementsvoorwaarden staat dat het een categorie A, B of C betreft dan kan onze relatie het verschil in kosten van de meerprijs per dag in rekening brengen. In de zomermaanden en wintersportperiode staan er in diverse landen Nederlandse auto's ter beschikking met trekhaak en of dakdrager en hebben wij ook de mogelijkheid om op bestemming een passende vervangauto te bezorgen.
 • Bakwagen, 7- of 9-persoonsauto: Hiervoor geldt hetzelfde als voor auto's met trekhaak/dakdrager met dien verstande dat onze contractant veelal geen verantwoording draagt voor de lading wanneer er geen bakwagen voorradig is. Wanneer een 7- of 9-persoonsauto niet ter beschikking is dan wordt de mogelijkheid besproken om een tweede huurauto in te zetten. Dit kan alleen als er twee bestuurders zijn met een rijbewijs en met een creditcard. 
 • Reparatietijd: Hier onder verstaan wij of de de-en montage tijd of de arbeidstijd die een monteur nodig acht om het voertuig te repareren. Heeft u vervangend vervoer en of hotel in het pakket dan geldt er bij veel gekozen pakketten de richtlijn dat er niet direct vervangend vervoer wordt ingezet als de reparatietijd korter dan 3 of 4 uur is. 
 • Extra dag(en) en of extra kilometers: Autoverhuurders vermelden altijd het aantal dagen aan en hanteren veelal een maximaal aantal kilometers per dag. Lokale verhuurders hanteren veelal 100 kilometer vrij per dag en internationale verhuurders hanteren veelal 250 kilometer vrij per dag. In de meeste pakketten is geen vergoeding opgenomen voor de extra kilometers (en/of extra dagen) en is voor rekening van bestuurder, is de bestuurder geen eigenaar van de auto dan kan de eigenaar van de auto overwegen dit te vergoeden aan de bestuurder.
 • Afkoop eigen risico: Is altijd voor rekening van bestuurder, is de bestuurder geen eigenaar van de auto dan kan de eigenaar van de auto overwegen dit te vergoeden aan de bestuurder.
 • Ophalen vervangende auto: In de meeste pakketten worden de taxikosten tot 25 km vergoedt om een vervangende auto op te halen.
 • Inleveren vervangende auto: In eerste instantie geeft de verhuurder waar de bestuurder de auto in kan leveren. Voor halen en of brengen worden extra kosten in rekening gebracht die voor rekening van de bestuurder komen, is de bestuurder geen eigenaar van de auto dan kan de eigenaar van de auto overwegen dit te vergoeden aan de bestuurder.

 

Repatriëring

Het verzorgen van de repatriëring tot een afstand van 500 respectievelijk 1000 kilometer naar plaats van bestemming duurt gemiddeld 5 respectievelijk 10 werkdagen. Is de afstand groter en/of in het hoogseizoen? Dan kan deze termijn oplopen tot 15 werkdagen. Zorg altijd dat kostbare spullen uit uw auto zijn gehaald. Als de eigenaar van de stallingslocatie niets te verwijten valt, dan kan er in geval van (diefstal)schade ook niets verhaald worden.

AA-team regelt snel pechhulp in meer dan 40 Europese landen, met vervangend vervoer mogelijkheden