Door de enorme variatie aan autobedrijven en variatie aan klanten hanteert AA-team niet voor elk autobedrijf een zelfde prijs per pechhulppas, maar werkt AA-team met categorieën waardoor voorkomen wordt dat u meer betaalt dan dat u gebruikt. Deze kostendekkende werkwijze kunt u vergelijken met die van het energiebedrijf; eerst een voorschotnota per maand - maar dan gebaseerd op aantal kentekenaanmeldingen - en daarna binnen 2 jaar de evaluatie. 

Om de software met o.a. garagesoftware-koppelingen, locatie-bepaling, abonnement-opvolging, pas-versturen up-to-date te houden berekent AA-team een licentievergoeding van € 25,-  ex BTW per maand per bedrijf c.q. bedrijfseigenaar, dit kunnen we ook omslaan naar een vast bedrag per kenteken. Bent u aangesloten bij een garageformule of VASS informeer dan naar onze partner korting. 

Hieronder enkele voorbeelden van categorieën gebaseerd in grote lijnen welke doelgroep het autobedrijf als klant heeft. 80% van de autobedrijven kan AA-team inschalen in een categorie, maar naast deze categorieën levert AA-team ook maatwerk, voor (auto)bedrijven met koeriersdiensten, campers, bedrijfswagens of extra zakelijk gebruik in binnen- of buitenland. Er wordt dan o.a. gekeken naar bouwjaren, jaarkilometrage, en voertuigtypen waarna  een inschatting kan worden gemaakt van het aantal pechgevallen en de daaruit voortvloeiende kosten.

AA-team stelt de klant centraal en houdt het overzichtelijk voor iedereen: één loket voor pech, berging en vervangend vervoer is de efficiëntste oplossing.